verbeterservices

Win Meer Win
Makkelijker

Gezien de vaak grote belangen zet u uw budget, om bijvoorbeeld de kwaliteit en daarmee de effectiviteit van offertes te verhogen, niet graag in voor ‘iemand met een mening’, of een bureau dat offertes ‘erbij’ doet. Die uitdaging laat je over aan specialisten. Gecertificeerde specialisten die weten hoe beide kanten van de tafel werken omdat ze zelf aan beide kanten succesvolle ervaring hebben, specialisten die op dit vakgebied zijn gecertificeerd, specialisten die worden erkend door vakgenoten. 

Van het opzetten van een biddesk tot het schrijven van tekstbouwstenen, van procesontwerp en implementatie tot de evaluatie van uw offertes, wij helpen u graag. We doen dit effectief, praktisch en bewezen succesvol.

Advies & Benchmark

Hoe staat uw proposal(organisatie) ervoor?

De Proposal Benchmark van Strategic Proposals geeft een duidelijk beeld van de goede en minder goede punten van uw organisatie en de proposals die zij produceert. Een grondige inventarisatie gecombineerd met interviews geven een helder inzicht in goede en minder goede punten, noodzakelijke stappen en quick wins. En biedt een blauwdruk voor gerichte verbetering.

Met onze aanbevelingen bent u in staat om onderliggende problemen snel aan te pakken en een significante verbetering te bewerkstelligen. Niet alleen op korte termijn, maar ook op de langere termijn. De conclusies die wij trekken uit de gedane werkzaamheden leggen niet alleen de vinger op de zere plek, maar reiken ook het medicijn voor verbetering aan.

Bidmanager as a service

Schaalbare Proposalsupport

Is een fulltime bidmanager op basis van de aantallen vaak een onevenredig grote stap. Dan is onze Bidmanager As A Service voor u de ideale oplossing. Eenvoudig gezegd, betekent deze service dat Strategic Proposals voor u een vaste bidmanager in huis heeft die uw gekwalificeerde aanbiedingen oppakt. En oppakken betekent proposal consultancy, proposalmanagement, documentmanagement en graphics support.

U levert een forecast van te verwachten werk, wij leveren professionele proposals, die helder, klantgericht en zijn opgesteld via de laatste proposaltechnieken.

De Bidmanager As A Service wordt alleen op contractbasis aangeboden. Minimaal voor 2 jaar met een vast tarief per maand. Met diverse mogelijkheden om tot een optimale oplossing te komen voor structurele ondersteuning van proposal experts.

Teksten & Afbeeldingen

Teksten met inhoud

Het ontwikkelen en schrijven van offertemateriaal is vaak een frustrerend proces voor zowel (technisch) specialisten als offerteteams. Onze ervaren Nederlandse en Engelse proposalwriters helpen deze klachten op te lossen of te voorkomen.

 Redigeren

Heeft u oude tekstblokken waarvan u niet zeker weet of deze voldoen aan de laatste eisen? Of heeft u tekstmateriaal, dat u wilt omvormen tot offerteteksten? Wij redigeren uw materiaal tot herbruikbare en overtuigende offerteteksten.

Tekstbouwstenen

Een tekstbouwstenen-database maakt het schrijven van een proposal een stuk efficiënter en via een periodieke update van uw tekstbouwstenen nemen wij u een zorg uit handen.

Referenties

Met goed opgestelde Cv’s en referenties valt veel te winnen en onderscheidt u zich makkelijk. Laat uw materiaal opstellen en/of redigeren met best practice proposaltechnieken.

Pitch Support

Succes in 3 delen

De proposalpresentatie of/de pitch is meestal het ‘make or break’ punt in het bidproces. Vanzelfsprekend kent de klant uw oplossing vanuit de offerte, tijdens de proposalpresentatiefase wordt deze getoetst in een actieve face-to-face situatie. Waarbij ‘wie je bent’ of ‘waar de organisatie voor staat’ onlosmakelijk verbonden is met de keuze voor de winnende partij.

Uit onze ervaring blijkt dat de lat steeds hoger komt te liggen voor leveranciers. Beoordeelaars, vanuit inkoop of de business stakeholders, hebben een ruime ervaring, veel presentaties gezien en verwachten meer. De Proposal Pitch Pack is een unieke methode die de huidige kennis van o.a. neuropsychologie, films en documentaires produceren en koopgedrag combineert met proposal best practices. Wat resulteert in een verfrissend eenvoudige maar effectieve pitch aanpak.