workshops
& TRAININGEN

IN WELKE ROL U OOK
WERKT AAN PROPOSALS

Bid- of Proposalmanager, Accountmanager of kennisexpert, kennis van proposalprocessen, tools en best practices zijn cruciaal voor uw succes. De inspirerende trainingen en workshops van Strategic Proposals NL zijn opgebouwd uit een gedegen theoretisch kader gecombineerd met relevante praktijkcases. Actueel, interactief en met een ontspannen karakter. 

Onderstaand treft u onze populairste trainingen en workshops aan. Meer trainingen en uitgebreide beschrijvingen hiervan treft u aan in onze trainingsbrochure.

OVERZICHT WORKSHOPS

PROPOSAL ESSENTIALS

De meest essentiële zaken voor een onderscheidend en succesvol proposal. Van ontwikkelen proposalstrategie tot overtuigende teksten.

WINNING PROPOSALS MASTERCLASS

We kijken pragmatisch naar de kenmerken van een best practice proposalproces en laten zien hoe een winnend proposal tot stand komt.

KLANTGERICHT SCHRIJVEN

Een workshop waarin u leert klantgerichte proposals te schrijven in een stijl die zich richt op uw lezer en bijdraagt aan de relatie.

BEST VALUE BIDMANAGEMENT

BVP gecombineerd met  best practice bid- & proposaltechnieken zorgt ervoor dat uw boodschap consistent blijft tot en met de presentatiefase.

PROPOSALREVIEWS

Reviews helpen niet alleen de organisatie maar bieden ook mogelijkheden om de oplossing en daarmee het proposal nog beter te maken.

A WINNING RE-BID

De zittende leverancier zou toch bovenaan de lijst moeten staan wanneer een contract hernieuwd wordt. Zet u uw voorsprong om in winst?

THE PROPOSAL GAME

Deze game draait om het maken van een aanbieding in ‘fast forward stand’, met de typische hindernissen van een proposaltraject.

DO-IT-YOURSELF PROPOSAL GRAPHICS

Design to win! Leer uw boodschap over te brengen, te versterken en  grafieken, kleuren, lettertypen en vormen effectief in te zetten.

PROPOSAL EXCELLENCE IN 1 DAG

Intensieve workshop waarin we uw huidige proposalorganisatie benchmarken tegen best practices en de huidige situatie in de markt.

EEN WINNENDE PROPOSALSTRATEGIE

Het succes van een offerte hangt af van de juiste proposalstrategie en van overtuigende argumenten achter deze strategie.

OVERTUIGENDE MANAGEMENT SAMENVATTINGEN

Een goede management-samenvatting is van cruciaal belang om uw klant te conditioneren voor beter begrip en een positieve beoordeling.

WINNENDE PRESENTATIES

De proposalpresentatie maakt het verschil tussen winnen of verliezen. Deze workshop is onvergelijkbaar met andere presentatie workshops.

APMP CAPTUREMANAGEMENT MICROCERTIFICERING

In deze 3-daagse training leert het proces waarin kansen worden ontwikkeld tot succesvolle opportunity’s. (Inclusief examen)

CAPTUREMANAGEMENT

Een pragmatische aanpak van Capturemanagement. Hoe past u de functie, of nog veel vaker de rol, succesvol toe.

COMPETITIVE INTELLIGENCE IN PROPOSALS

Welke data van de concurrentie kunt u gebruiken om uw proposals succesvoller te maken en hoe verwerkt u de info in Battlecards.

METRICSPROGRAMMA

Om inzicht te krijgen in wat een proposalteam daadwerkelijk bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie.

S.P.O.E.D. PROPOSALS

Succesvolle Proposals Onder Extreme Druk; Voor proposalteams die echt willen winnen.

PROPOSAL PARTNER ENABLING

Til uw partners, resellers of authorized dealers die uw producten en services offreren naar een hoger (proposal)niveau.

Trainingsbrochure

ONZE TRAINERS

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de deskundigheid, de ervaring en het enthousiasme van de docent/trainer. Maar aan welke criteria moet een trainer in bid- & proposalmanagement eigenlijk voldoen?

Volgens ons is dat iemand die ervaring heeft met de best practices uit de trainingen, die weet hoe ze toe te passen en het resultaat heeft gezien. Iemand die ook via certificeringen op het vakgebied kan laten zien een expert te zijn.

Iemand die regelmatig wordt uitgenodigd om over bids en proposals te spreken omdat hij of zij op de hoogte is van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied. En daardoor altijd relevante up to date voorbeelden in het trainingsmateriaal hebben.

De trainers van Strategic Proposals zijn gecertificeerd en werkzaam in het vakgebied. Zij putten uit hun rijke praktijkervaring en ondersteunen hiermee de theorie. Ze hebben allemaal een achtergrond als inkoper, zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en verwerken dit in het trainingsmateriaal. En weten om te gaan met de behoeften van verschillende groepen zoals; proposal managers, accountmanagers of kennisexperts.