spnl opleiding

compleet
programma voor
bidmanagers

Bid- en proposalmanagement is al lang niet meer een vakgebied waar iemand ‘in rolt’. Een carrière als proposalprofessional is tegenwoordig een welbewuste keuze. Een keuze waarvoor continue verbetering van de benodigde kennis en technieken essentieel zijn. Of u nu start binnen het vakgebied, of wanneer u zich wilt doorontwikkelen als bid- en proposalmanager.

Het SPnl Masterprogramma is het internationaal unieke opleidingsprogramma van Strategic Proposals NL dat aansluit aan bij iedere fase in uw carrière. Het biedt u alle bid- en proposalvaardigheden om in de volle breedte en diepte van het vakgebied persoonlijk en professioneel te groeien.

Het SPnl programma bestaat uit drie niveaus:

SPNL Expert

Biedt de ervaren bid- en proposalprofessional verdieping in zijn/haar werkzaamheden. In dit uit vier modules bestaande opleidingsprogramma leert u complexe proposalprocessen opzetten en uitvoeren.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: compliance en responsiveness, proposal management plans, storyboarding/content design en het gebruik van efficiëntie verhogende tools. Door meer kennis hierover ontwikkelt u zich verder tot expert in het vakgebied.

SPNL Master

Geeft u de mogelijkheid om op managementniveau te excelleren. U leert als bid- en Proposalprofessional te denken, te adviseren en te handelen op bedrijfsstrategisch niveau. 

Ook het opleidingsprogramma voor Proposal Master Level bestaat uit vier modules van twee aaneengesloten dagen. U wordt toegelaten als u de opleidingen voor SPnl Proposal Specialist en SPnl Proposal Expert en de bijbehorende toetsen
succesvol heeft afgerond. De Master modules kunt u
naar eigen inzicht inplannen.

SPNL Specialist

Van de gewenste acties voorafgaand aan de request for proposal tot de afsluitende presentatie van het proposal. We kijken pragmatisch naar de kenmerken van een best practice proposalproces en laten zien hoe een winnend proposal is opgebouwd. U leert best practice technieken die aantoonbaar succesvol zijn en die leiden tot grotere efficiency en lagere kosten en risico’s. Uw proposalkwaliteit gaat van ‘acceptabel’ naar ‘overtuigend en onderscheidend’. 

Het Specialist Level is ontworpen als startpunt voor uw carrière in bid- en proposalmanagement. In dit uit vier modules van elk twee aansluitende dagen bestaande level leert u de basiskennis en vaardigheden om een overtuigend en onderscheidend proposal op te stellen. 

Voordelen

  • U kent de karakteristieken van een winnend proposal en weet deze toe te passen
  • U kent de achtergrond, opzet en uitvoering van een professioneel proposalproces
  • U kent de organisatorische aspecten van bid- en proposalmanagement en weet de weg hierin te vinden
  • U heeft kennis over het beheersen en optimaliseren van proposalprocessen
  • U bent in staat strategische opportunities te herkennen en te valideren

trainingbrochure