spnl opleiding

compleet
programma voor
bidmanagers

Bid- en proposalmanagement is al lang niet meer een vakgebied waar iemand ‘in rolt’. Een carrière als proposalprofessional is tegenwoordig een welbewuste keuze. Een keuze waarvoor continue verbetering van de benodigde kennis en technieken essentieel zijn. Of u nu start binnen het vakgebied, of wanneer u zich wilt doorontwikkelen als bid- en proposalmanager.

Het SPnl Masterprogramma is het internationaal unieke opleidingsprogramma van Strategic Proposals NL dat aansluit aan bij iedere fase in uw carrière. Het biedt u alle bid- en proposalvaardigheden om in de volle breedte en diepte van het vakgebied persoonlijk en professioneel te groeien.

Het SPnl programma bestaat uit drie niveaus:

SPNL Specialist

Specialist level vormt het startpunt voor uw carrière in bid- en proposalmanagement of verstevigt het fundament onder uw loopbaan om op verder te bouwen. Van de gewenste acties voorafgaand aan de request for proposal tot de afsluitende presentatie van het proposal. We kijken pragmatisch naar de kenmerken van een best practice proposalproces en laten zien hoe een winnend proposal is opgebouwd.

U leert best practice technieken die aantoonbaar succesvol zijn en die leiden tot grotere efficiency en lagere kosten en risico’s. Met het SPnl Specialist certificaat op zak weet u alles wat een bid- en proposal professional moet weten.

SPNL Expert

U heeft succesvol SPnl Specialist doorlopen, u heeft minimaal 3 jaar ervaring als bid- en proposalprofessional en zoekt verdieping en verbreding binnen uw vakgebied. Een vakgebied wat zich razendsnel ontwikkelt en waar efficiëntie en natuurlijk effectiviteit steeds belangrijker worden. SPnl Expert gaat in op tijd- en kwaliteit verhogende tools en technieken waarmee u uw organisatie in staat stelt succesvol te worden of te blijven met onderscheidende aanbiedingen. En die u de kennis en vaardigheden geeft om u verder te ontwikkelen als een expert in het vakgebied van bid- en proposalmanagement.

SPNL Master

Management van een Bidcenter of excellence vereist niet alleen een ruime ervaring als bid- en proposalprofessional maar ook kennis van en inzicht in de strategische mogelijkheden. SPnl Master brengt uw professionele en persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau. Dit geavanceerde programma biedt de nieuwste inzichten om uw organisatiestrategie te vertalen naar winstrategieën terwijl u optimaal bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie. Borgt een effectievere beïnvloeding van interne en externe stakeholders en vertaalt contractmanagement in een overtuigende proposalstrategie. Deelnemers van het SPnl Master level zijn doorgaans manager van een biddesk of hebben de ambitie hiervoor.

Voordelen

Trainingsgids