SEMINAR

26 september 2019

Voor de laatste trends en ontwikkelingen binnen Bid- & Proposalmanagement

Days
Hours

PROPOSAL CHALLENGE

Challenges genoeg in bid- & proposalmanagement, tijdens dit seminar gaan we een aantal challenges aan, ontwijken we ze en maken we ze inzichtelijk.
Van klantbenadering tot beoordeling en van tijdgebrek naar erkenning.
Een uitdagende middag voor iedere bid- & proposalmanager die verdieping zoekt in zijn/haar vakgebied.

ONDERWERPEN

Tijd versus Kwaliteit

13:00-13:40 uur

Janneke geeft oplossingen als er gewoon te weinig tijd is voor het perfecte proposal. Een korte presentatie met tips & tricks om een goede indruk te maken. Ondanks tijdgebrek, gebrek aan klantkennis en matige inbreng uit je organisatie.

Objectiviteit bestaat niet

13:50-14:30 uur

Een van de grootste uitdagingen – aan beide kanten van de tafel – is objectiviteit. De wet schrijft het voor, maar aanbestedende diensten worstelen ermee. Eelco Nap schreef al in 2015 een blog “beoordelen-is-een-kunst”. En dat is niet wezenlijk verandert. Hij deelt – goede en minder goede – voorbeelden uit zijn eigen praktijk .

Zoveel uitdagingen, zo weinig tijd...

15:10-15:50 uur

Een onderscheidende strategie, bidmanagement in je organisatie, erkenning van je vak, welke kennis is noodzakelijk, verhogen van succes, stoppen met kansloze trajecten, wanneer doe je het goed, zijn onze proposals nog wel van deze tijd, moet ik beter schrijven of zijn er andere opties, kan ik verder doorgroeien, hoe doen anderen het dan…….

Challenger Proposals maximaliseren uw kansen op succes.

16:00-16:40 uur

We kennen allemaal de waarde van een proactieve benadering binnen verkoop- en marketingstrategie. Een benadering die duidelijk ook toegevoegde waarde binnen Bid- en proposalmanagement heeft. Door gebruik te maken van innovatieve hulpmiddelen en technieken kunt u niet alleen uw klanten en prospects beïnvloeden maar door een verbeterde salescampagne voorkomt u mogelijk formele RfP trajecten.

SPREKERS

Janneke Orriens

Director Strategic Proposals NL

Eelco Nap

Founder Eelco Nap consultancy

Richard Buijs

Director Strategic Proposals NL

Graham Ablett

Director Strategic Proposals UK

LOCATIE

  • Van der Valk Hotel Utrecht
  • Winthontlaan 4 -6 in Utrecht

IMPRESSIE

SEMINAR CONTACT

Marja Geerdes

  • 030 - 88 96 000
  • MG@strategicproposals.nl