PITCH

PACK

Lijn geel

Succes in 3 delen

De proposalpresentatie of/de pitch is meestal het ‘make or break’ punt in het bidproces. Vanzelfsprekend kent de klant uw oplossing vanuit de offerte, tijdens de proposalpresentatiefase wordt deze getoetst in een actieve face-to-face situatie. Waarbij ‘wie je bent’ of ‘waar de organisatie voor staat’ onlosmakelijk verbonden is met de keuze voor de winnende partij.

Uit onze ervaring blijkt dat de lat steeds hoger komt te liggen voor leveranciers. Beoordeelaars, vanuit inkoop of de business stakeholders, hebben een ruime ervaring, veel presentaties gezien en verwachten meer. Maar ook aanbieder passen zich (langzaam) aan en zien in dat hun boodschap, sneller, duidelijker en overtuigender moet zijn voor succes.

De Proposal Pitch Pack is een unieke methode die de huidige kennis op o.a. neuropsychologie, films en documantaires produceren en koopgedrag combineert met proposal best practices. Wat resulteert in een verfrissend eenvoudige pitch aanpak.

De volgende onderdelen uit het pitch pack passen wij aan op uw behoefte om er zeker van te zijn dat uw pitch de aandacht krijgt die nodig is.

1. Pitch workshop

Lijn geel

Een halve dag waarin klantverwachtingen, het presentatieteam, de structuur en het design van de presentatie en presentatiemiddelen worden behandeld.

Ook mogelijk als 1 daagse training of 1:1 coaching.

2. Pitch development

Lijn geel

In 1 of 2 dagdelen ontwikkelen we (op basis van het proposal) het Pitch script (schrijven en reviewen).

Oefenen we de pitch, waarbij we met name kijken naar de verhaallijnen (het grote verhaal, het achtergrondverhaal en het verhaal in het verhaal).

En doorlopen we het Pitch proces (hoe verloopt de dag)

3. Pitch materiaal

Lijn geel

Bij het presentatiemateriaal besteden we in ieder geval aandacht aan een unieke hand-out.

Verder kijken we naar het slide design Pre- en post-pitch documenten, presentatie posters en video.

CONTACT

  • 030 88 96 000
  • info@strategicproposals.nl
Share on linkedin
LinkedIn

Kanaalweg 14G  |  3526 KL  |  Utrecht